Založ si blog

Farby v kancelárii

Všetkým je dobre známe, že farby ovplyvňujú náš život. Či už vedome alebo podvedome. Keď sme smutní, siahame po tmavých nevýrazných farbách, naopak, keď sme šťastní a spokojní, radi sa obklopujeme svetlými a žiarivými farbami. Kuchyňu máme zariadenú do modra, lebo niekde sme čítali, že táto farba tlmí chuť do jedla, spálňu zväčša zariaďujeme v jemných odtieňoch, ktoré pôsobia upokojujúco.

Farby sa delia na teplé a studené. Teplé farby ako žltá, oranžová a červená (pri tejto farbe opatrne) pôsobia na nás kreatívne a aktívne. Studené farby sú modrá a zelená.  Vhodne zvolené pôsobia upokojujúco a proti stresu.

Základným pravidlom je kombinovať dve až tri farby. Jedna farba môže pôsobiť stresujúco (predstavte si kanceláriu s modrými stenami, modrým pracovným stolom, modrými šanónmi v modrých policiach,… dosť depresívne, nie?). Naopak kombinácia viacerých farieb pôsobí chaoticky (žltý stôl, modrý laptop, červené šanóny v ružových policiach – rovná sa čistá katastrofa J). Ideálnym riešením je citlivo skombinovať dva protiklady: zelenú s červenou, modrú s oranžovou, fialovú so žltou. Prečo?

Zelená podporuje sústredenosť, vyvoláva pocit istoty a čistoty, je spätá s prírodou a tlmí agresívnu červenú, ktorá zvyšuje súťaživosť a znižuje pocit únavy. Zelená regeneruje sily a potláča prehnané nasadenie červenej. Kombinácia zelenej a červenej posilňuje sebavedomie a samostatnosť.

Modrá pôsobí antistresovo a oranžová je symbolom kreativity. Modrá taktiež podporuje komunikáciu a tímovú prácu a oranžová povzbudzuje fantáziu. Odtieň modrej – tyrkysová pôsobí proti elektromagnetickému smogu, preto ju treba umiestniť do blízkosti monitora. Pozitívne ovplyvňuje komunikáciu a vyjadrovanie, takže je dobré mať tyrkysové pero alebo telefón.

Fialová prehlbuje myslenie a žltá znamená otvorenosť – voči svetu i novým nápadom a stimuluje učenie. Fialová symbolizuje diplomacie a žltá spontánnosť.

Takže je len na Vás, či chcete byť sústredený a súťaživý, kreatívny ale pokojný alebo spontánny diplomat.

 

Malá rada na záver: voda vraj symbolizuje peniaze. Umiestnite si preto do kancelárie  akvárium, fontánu alebo obraz zobrazujúci vodu.

 

Kancelária podľa Sherlocka Holmesa

28.05.2013

Začiatkom mája som si urobila výlet do Londýna. Keďže som Londýn navštívila po prvýkrát (ale určite nie posledný) musela som proste vidieť všetky atrakcie, pamiatky, múzeá a záhrady, ktoré toto mesto ponúka. Ako veľký fanúšik detektívok, strašne som sa tešila na Múzeum Sherlocka Holmesa na Baker Street 221B, kde mal údajne kanceláriu a spolu s doktorom Watsonom [...]

Ste pripravení na grilovačku?

25.05.2013

Štvrtok poobede… Kancelária v centre mesta… Sedím za stolom… Snažím sa pracovať, tak sa tvárim zamyslene. V mojich myšlienkach je sobota. Slniečko svieti, je príjemne teplúčko (tak maximálne 25stupňov, aby to nebolo príliš). Sedíme v záhrade a grilujeme. Zo zamyslenia ma vytrhne zvonenie telefónu. Žeby pracovný hovor? Zabudla som na nejaký termín? Nie, [...]

Kancelária mimo kancelárie

25.04.2013

Každý, kto aspoň občas pracovne cestuje ich pozná. Spolu s laptopom a mobilom sú povinnou výbavou obchodných reprezentantov, managerov aj riaditeľov. Tvoria súčasť imidžu. Sú praktické. Pohodlne sa nosia. Reč je o portfóliach.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

najoffice

Sme spoločnosť, ktorá sa zaoberá predajom kancelárskych potrieb, papierenského tovaru a kancelárskej techniky pre koncového spotrebiteľa za veľkoobchodné ceny a chceli by sme poradiť každému, ako sa správne rozhodnúť, by si zadovážil pre seba len to, čo je naozaj potrebné. Nájdete nás na stránke www.najoffice.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 24655x
Priemerná čítanosť článkov: 2739x

Autor blogu