Založ si blog

Zdravý životný štýl v kancelárii

Koľko krokov denne spravíme? Ráno chvíľu chaoticky beháme po byte, potom sadneme do auta, sedíme minimálne osem hodín v kancelárii, potom si ešte posedíme na kávičke v meste a večer si ľahneme pred telku. V lepšom prípade ešte spravíme ,,pár“ krokov na prechádzke so psom alebo na steperi v posilňovni.  Potom sa ale nemôžeme čudovať, že nás bolí hlava, máme stŕpnutý chrbát a opuchnuté nohy. Sedavý spôsob života sa stal naším životným štýlom.

Stačí málo, len zopár zmien a v krátkom čase sa budeme cítiť lepšie a zdravšie, čo sa prejaví aj na našom sústredení a zvýšenej výkonnosti.

Bolieva vás v práci často hlava? Príčinou môže byť vydýchaný, ťažký vzduch a ani klimatizácia nie je veľká výhra. Skúste otvoriť okno. Čerstvý vzduch (za predpokladu, že vaša kancelária nesusedí s chemickou továrňou) vás zaručene preberie a zopár hlbokých nádychov a výdychov zlepší okysličenie mozgu a hlava sa naštartuje.

Mávate pocit suchých, unavených a páliacich oči? Stáva sa to často, ak trávite celé dni (prípadne aj noci) za počítačom. Problémy s očami môžu tiež vyvolávať bolesti hlavy. Používanie zvlhčujúcich očných kvapiek zmierňuje príznaky, ale neodstráni príčinu. Skúste aspoň jednoduchý trik: každú hodinku sa postavte, prejdite sa po kancelárii a mrkajte pritom. Znie to bláznivo, ale vaše oči a aj nohy to ocenia. Pozor na dostatok svetla. Za šera sa oči mimoriadne namáhajú, čo môže viesť k zhoršeniu zraku a nie každému pristanú okuliare J

Predstavte si samého seba, ako sedíte za počítačom. Hrbíte sa? Takmer každý podvedome sedí s ohnutým chrbtom, pretože je to jednoduchšie ako sústreďovať sa na vystretú chrbticu, keď potrebujete dokončiť dôležitý projekt a máte málo času. Vymeňte kancelárske kreslo za fitloptu. Je to moderné ,vyzerá to štýlovo a núti vás sedieť rovno bez toho, aby ste sa priamo sústreďovali na sedenie.

Najhoršie čo môže byť, je sedieť zhrbený s nohami prekríženými cez seba. Nemôžeme sa potom čudovať, že nohy sú opuchnuté a bolestivé. Pomáhajú krúživé pohyby členkov niekoľkokrát denne a popri tom, môžete krúžiť aj zápästím a nechať tak vydýchnuť myšku.

O dôležitosti pitného režimu určite netreba rozprávať. Ale dodržiavate ho? Alebo večer zistíte, že okrem troch káv  ste vlastne celý deň nič nevypili? Osvedčením spôsobom je mať vodu vždy po ruke. Či už minerálku v plastovej fľaši alebo čaj v pollitrovom hrnčeku, ak budete mať vodu stále na očiach, ľahšie dodržíte pitný režim.

Na prevetranie hlavy a rozhýbanie stuhnutého tela je najlepšia prechádzka. Čo tak nechať auto doma a prejsť sa do práce a z práce? Samozrejme ak to nie 30 kilometrov tam a späť. Ale polhodinová prechádzka predsa nikomu neuškodí, hlavne keď je vonku konečne pekne a teplo.

Veľa úspechov v práci a málo stŕpnutých svalov Vám želá Váš najoffice.sk  😆

 

Kancelária podľa Sherlocka Holmesa

28.05.2013

Začiatkom mája som si urobila výlet do Londýna. Keďže som Londýn navštívila po prvýkrát (ale určite nie posledný) musela som proste vidieť všetky atrakcie, pamiatky, múzeá a záhrady, ktoré toto mesto ponúka. Ako veľký fanúšik detektívok, strašne som sa tešila na Múzeum Sherlocka Holmesa na Baker Street 221B, kde mal údajne kanceláriu a spolu s doktorom Watsonom [...]

Ste pripravení na grilovačku?

25.05.2013

Štvrtok poobede… Kancelária v centre mesta… Sedím za stolom… Snažím sa pracovať, tak sa tvárim zamyslene. V mojich myšlienkach je sobota. Slniečko svieti, je príjemne teplúčko (tak maximálne 25stupňov, aby to nebolo príliš). Sedíme v záhrade a grilujeme. Zo zamyslenia ma vytrhne zvonenie telefónu. Žeby pracovný hovor? Zabudla som na nejaký termín? Nie, [...]

Farby v kancelárii

10.05.2013

Všetkým je dobre známe, že farby ovplyvňujú náš život. Či už vedome alebo podvedome. Keď sme smutní, siahame po tmavých nevýrazných farbách, naopak, keď sme šťastní a spokojní, radi sa obklopujeme svetlými a žiarivými farbami. Kuchyňu máme zariadenú do modra, lebo niekde sme čítali, že táto farba tlmí chuť do jedla, spálňu zväčša zariaďujeme v jemných [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

najoffice

Sme spoločnosť, ktorá sa zaoberá predajom kancelárskych potrieb, papierenského tovaru a kancelárskej techniky pre koncového spotrebiteľa za veľkoobchodné ceny a chceli by sme poradiť každému, ako sa správne rozhodnúť, by si zadovážil pre seba len to, čo je naozaj potrebné. Nájdete nás na stránke www.najoffice.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 24653x
Priemerná čítanosť článkov: 2739x

Autor blogu