Založ si blog

Bojujete s neporiadkom?

 

neporiadok

Prvý dojem je dôležitý. Keď vojdeme niekomu do kancelárie, prvé, čo si všímame, je  poriadok.

Hŕba papierov na stole, v ktorej sa dotyčný majiteľ kancelárie zúfalo prehrabáva, okamžite spúšťa výstražný signál v našej hlave. 
Je tento človek zodpovedný? Môžeme sa na neho spoľahnúť pri dôležitých projektoch? Nestratí sa u neho nejaký náš dokument?

 

 

 

Pozitívny prvý dojem zanecháva usporiadaná kancelária, všetko presne na svojom mieste. Alfou a omegou sú šanóny.sanon Možno ich zoradiť podľa farieb a označiť štítkami. Dokumenty v nich založené sa určite nestratia a ich vložením doeuroobalov sa navyše predĺži ich životnosť. Pre lepšie usporiadanie a rýchlejšiu orientáciu euroobaly odporúčame  najprv uložiť do rýchloviazačov a tie následne do šanónov. Z rýchloviazačov dávame na výber plastové plastalebo kartónové.

V šanónoch sa pohodlne orientuje pomocou rozraďovačov, ktoré sú farebné a môžete ich tiež označiť textom. Veľmi obľúbené registre sú nielen praktické ale aj dobre vyzerajú. Ak je šanónov už priveľa, vedia sa schovať do archívnych krabíc.

krabica rozradovac odkladac

Máte dokumenty, ktoré nearchivujete, ale v určitých časových intervaloch posielate ďalej? Aby sa len tak neváľali týždne po

stole, kým odídu na poštu, ale príde po ne kuriér, na krátkodobé uloženie sú výborné  odkladače a zásuvky.

 

 

skart

 

 

 

Alebo máte dokumenty, ktoré nepotrebujete archivovať, ale nemôžete vyhodiť? Investujte do skartovačky. Pohodlne Vás zbaví nepohodlných papierov.

 

 

 

Tieto jednoduché triky pre archiváciu šetria čas , všetko je prehľadné a rafinovane usporiadané. Toto je tajomstvo fungujúcej a perspektívnej kancelárie.

 

 

Kancelária podľa Sherlocka Holmesa

28.05.2013

Začiatkom mája som si urobila výlet do Londýna. Keďže som Londýn navštívila po prvýkrát (ale určite nie posledný) musela som proste vidieť všetky atrakcie, pamiatky, múzeá a záhrady, ktoré toto mesto ponúka. Ako veľký fanúšik detektívok, strašne som sa tešila na Múzeum Sherlocka Holmesa na Baker Street 221B, kde mal údajne kanceláriu a spolu s doktorom Watsonom [...]

Ste pripravení na grilovačku?

25.05.2013

Štvrtok poobede… Kancelária v centre mesta… Sedím za stolom… Snažím sa pracovať, tak sa tvárim zamyslene. V mojich myšlienkach je sobota. Slniečko svieti, je príjemne teplúčko (tak maximálne 25stupňov, aby to nebolo príliš). Sedíme v záhrade a grilujeme. Zo zamyslenia ma vytrhne zvonenie telefónu. Žeby pracovný hovor? Zabudla som na nejaký termín? Nie, [...]

Farby v kancelárii

10.05.2013

Všetkým je dobre známe, že farby ovplyvňujú náš život. Či už vedome alebo podvedome. Keď sme smutní, siahame po tmavých nevýrazných farbách, naopak, keď sme šťastní a spokojní, radi sa obklopujeme svetlými a žiarivými farbami. Kuchyňu máme zariadenú do modra, lebo niekde sme čítali, že táto farba tlmí chuť do jedla, spálňu zväčša zariaďujeme v jemných [...]

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

najoffice

Sme spoločnosť, ktorá sa zaoberá predajom kancelárskych potrieb, papierenského tovaru a kancelárskej techniky pre koncového spotrebiteľa za veľkoobchodné ceny a chceli by sme poradiť každému, ako sa správne rozhodnúť, by si zadovážil pre seba len to, čo je naozaj potrebné. Nájdete nás na stránke www.najoffice.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 24621x
Priemerná čítanosť článkov: 2736x

Autor blogu